Отбелязаха Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец на празник в Момчилград

Изображение 1 от 3

    В общоградски празник се превърна отбелязването на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец  от членовете и доброволците на БЧК от Кърджалийска област  при домакинството на Общинската организация на БЧК – Момчилград. Празникът бе двоен, защото червенокръстката организация на домакините отбелязва своя 90-годишен юбилей и бе отличена със златен медал „За заслуги“.
    Организирано бе различно и цветно събитие в градската градина с активното партньорство на Община Момчилград и в присъствието на множество партньори на областната организация на БЧК. Кметът на Общината инж. Сунай Хасан поздрави участниците в тържеството, а областният управител Никола Чанев изпрати поздравителен адрес, в който отбелязва, че усилията на доброволците на БЧК в областта са „пример за гражданска ангажираност, висок морал и хуманизъм“.

    Доброволци, дарители, симпатизанти на БЧК и гражданите на Момчилград имаха възможност да участват в акция за безвъзмездно кръводаряване, да разгледат изложбата от детски рисунки под надслов „Нужна е приятелска ръка“ и „Селфита с доброто“ на младите червенокръстци от ПГ по ТХВП „Св. св. Кирил и Методий“ и да участват в благотворителния базар на детските рисунки и произведенията на доброволките от „Екип 254“ в подкрепа на деца в риск от Момчилградска община.  
    Доц. д-р Тодор Черкезов, д. м. председател на областната организация на БЧК приветства присъстващите, а награждаването на  изявени деятели с отличия на НС на БЧК и изпълненията на самодейни фолклорни състави към ОДК  Момчилград  и Сдружението за турска култура покориха млади и стари.  
    Председателят на Кърджалийската организация на БЧК и кметът на Община Момчилград заедно посадиха уникално лирово дърво в градския парк на Момчилград, което също да запази спомена от днешния празничен ден на Червения кръст и Червения полумесец.


    Снимки  Гюнер ШЮКРЮ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини