Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се състоя в Ардино

Общински кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се проведе в сградата на Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) - ОДК в Ардино.Целта на конкурса е чрез средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система.

Тематично конкурсът обхваща изучаваното учебно съдържание по Програмата на МОН за обучение за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ.

Участниците в конкурса бяха разпределени в три възрастови групи: от 6 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 18 години. Жури с председател Мюзейен Юсуфова, учителка в ЦПЛР-ОДК, определи призьорите в трите възрастови групи. Победител при най-малките е Севил Хайрулова, във втората възрастова група първенец е Фунда Ибрямова, а при най-големите Стела Минчева. Всички призьори и участници получиха награди, осигурени от община Ардино, а най-добрите ще участват в Областния кръг, който ще се проведе през май в Кърджали.            


Класиране:
Първа възрастова група (6-10 г.)

1. Севил Хайрулова - 8 г.

2. Пънар Чауш - 10 г.

3. Берна Бейнур - 10 г.

Втора възрастова група (11- 14 г.)

1. Фунда Ибрямова - 12 г.

2. Вилияна Симова - 11 г.

3. Диляра Реджебова - 11 г.

3. Ясмин Садула - 12 г.

Трета възрастова група (15 -18 г.)

1. Стела Минчева - 15 г.

2. Севги Карахасан - 15 г.

3. Сание Али - 15 г.

Поощрителна награда имат Мерт Зинел - 9 г., Беркай Юмер - 9 г., Ердениз Салиев - 9 г., Есин Юмерова - 9 г.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини