Държавна приемателна комисия идва на 3 май, пускат стадион „Дружба” в експлоатация

Държавна приемателна комисия идва на 3 май в Кърджали, за да инспектира строително ремонтните работи на стадион „Дружба” и за да разреши неговата експлоатация. Комисията ще трябва да издаде акт 16, необходим за пълноценното използване на спортното съоръжение. Кърджалийци очакват отдавна любимият им отбор „Арда” да играе пред своя публика домакинските си мачове. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Обществения съвет към Общинският съвет на Кърджали Милан Миланов. Миланов сподели, че представители на съвета са били при областният управител Никола Чанев с молба да ускори идването на Държавната приемателна комисия. Губернаторът се застъпил пред ДНСК, където община Кърджали е внесла всички необходими документи.

Благодарение на застъпничеството на Никола Чанев Държавната приемателна комисия ще ускори процедурите, убеден е Милан Миланов.

  Ще припомним, че ремонтът на спортното съоръжение бе финансиран от държавния бюджет и е на стойност 1,2 млн.лв. Допълнително средства даде и община Кърджали. В момента класиралия се за Втора лига клуб на ФК „Арда” има желанието да го вземе под наем. Клубът има една от най-ентусиазираните агитки в страната. На негови мачове се събират по 3500 души. Мечтата им е да подкрепят отбора на собствения му стадион.

Кметът Хасан Азис сподели пред журналисти преди месец, че се очаква Държавна приемателна комисия , но не се ангажира със срок. Ръководителят на фирмата осъществявала строителния надзор инж.Ангел Коджаманов посочи преди две седмици, че документите на съоръжението са изрядни и се очаква комисията да дойде след Великденските празници.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини