Готвим лютеница и сарми за космонавти срещу 10 лв. Преглед на печата

24 часа

Учители търсят терористи в час

ДАНС е започнала обучения на учители как да разпознават симптомите на саморадикализация сред младежите и да различават потенциални терористи единаци. Това става ясно от доклада за дейността на агенцията за миналата година, който е бил одобрен от Министерския съвет. На територията на България няма действащи терористични клетки.

Труд

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати

Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район "Младост". Кметската завера остава за постоянно в ареста.

Монитор

Готвим лютеница и сарми за космонавти срещу 10 лв.

Храната, която ядат космонавтите, може да влезе в менюто на всеки българин, и то само срещу 10 лева на порция. Космическият рецептурник се поддържа от повече от 30 години, а България е третата страна в света след САЩ и Русия, която е започнала да произвежда такива храни. Сред тях са сарми, лютеница, месо, кисело мляко, сирене, плодове, зеленчуци и др. Първоначално са изпитвани върху армейски състави, преди да отидат към Космоса, защото най-важното е да са полезни.

Стандарт

Готови сме да влезем в елитния клуб на еврото

България е подготвена и по двете основни цели, които сме си поставили след присъединяването ни към ЕС, а именно - влизането в Шенген и влизането в еврозоната. Страната е подготвена и политически, и икономически. Единствено политическите фактори в Европа спъват осъществяването на тези две цели за България. Факторите, които спират членството на страната ни и в Шенген, и в еврозоната, всъщност са извън нашата страна.

Сега

Законови безумия отново подлудиха граждани и бизнес

Противно на клетвите на управляващите да намалят бюрокрацията за бизнеса и гражданите ситуацията се влошава. Заради законодателни безумия десетки хиляди граждани и фирми имат в момента проблеми с вписвания в Търговския регистър, а други чакат месеци за документи от Агенцията по кадастъра. Агенцията по вписванията (АВ) нареди на служителите си да работят и през уикенда, за да може поне малко да се навакса изоставането с обработването на заявленията за регистрация на фирми, пререгистрация на юридически лица с нестопанска цел, промяна в обстоятелствата или за липса на дейност през предходната година. Към момента има около 11 000 забавени преписки, които АВ се надява да изчисти в следващите няколко седмици.

Капитал дейли

Нов имидж за Пеевски

Дружеството на депутата от ДПС Делян Пеевски "Интръст" продава половината от бизнеса си с печатни медии на компанията "Ню имидж България". Това се казва в съобщение от името на двете компании, публикувано от няколко медии сред които "24 часа", "Труд", "Стандарт" и агенция "Фокус".

Извън официалното съобщение нито една от двете страни не дава подробности около сделката. "Капитал" изпрати въпроси до изпълнителния директор на "Ню имидж България" Ярив Лернер за детайли около сделката и внезапния интерес на кинокомпанията към печатния пазар в България, който от години е в криза. Днес той каза, че ще даде повече информация, когато такава има. Лернер не отрече информацията в медиите, че "Ню Имидж" може да придобие част от вестникарския бизнес на Делян Пеевски.

Дума

Шефът на Антикорупция иска да може да арестува

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев поиска антикорупционният орган да има повече правомощия. В парламента той за пореден път припомни, че комисията няма правомощия по задържане или извършване на процесуално-следствени действия. "Може би за в бъдеще може да се обмисли някаква промяна на закона. Всички служби, подобни на нашата, най-малкото да имат право да задържат лица. Ако ние имахме това право, нямаше да има нужда да идват хора от МВР и толкова много хора да участват в тази акция. Искаме да имаме поне възможност да задържаме", каза Георгиев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини