ФК"Арда" се класира за финала за Купата на аматьорската лига

Отборът на „Арда“ (Кърджали) разгроми тима на Хитрино със 7:0 и за първи път в своята 94-годишна история се класира за финала в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Мачът се изигра на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен

пред около пред около 200 зрители от които 50 бяха дошли от Кърджали, за да подкрепят любимия си отбор. Сред зрителите бяха президентът на „Арда“ Петър Пешев, спортният директор Емил Кременлиев.

Момчетата на Елин Топузаков показаха това, на което са способни и доминираха от първата до последната минута на мача. Кърджалийци демонстрираха дух и мотивация срещу „Хитрино“. Головете за „Арда“ реализираха Атанас Чепилов (3 гола), Ахмед Осман (2 гола), Димитър Алексиев  и Владислав Мисяк.

„Днес отборът  бе изключително мотивиран и изпитах удоволствие от показаната игра. Момчетата заслужено извоюваха да играят финал за Купата на Аматьорската футболна лига. Те бяха убедителни във всички срещи и стъпки до финала. Сигурен съм, че предстоящата финална среща ще бъде една положителна емоция за състава, клуба и за Кърджали. Мисля, че кърджалийци ще бъдат в еуфория и се надявам на гореща подкрепа, където и да се играе мачът“, заяви треньорът на „Арда” Елин Топузаков.
Наставникът на „Хитрино“ Николай Николов сподели, че не са успели да окажат сериозна съпротива срещу силния отбор на „Арда“. „Това е реалността. Пожелавам успех на „Арда“ във финалната среща“, заяви Николов.
На финала за трофея „Арда“ ще играе срещу тима на „Кариана“ от монтанското село Ерден.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини