24 °C

Xiaomi ще ви връща пари, ако печалбите й станат твърде големи

Китайската компания Xiaomi има уникално предложение, което сякаш противоречи на всички принципи на капитализма: ако печалбите ѝ станат прекалено големи, тя ще даде част от парите на своите клиенти. 

Да, прочетохте го правилно.

Xiaomi обещава, че ще ограничи за постоянно процентното увеличение на чистите печалби от продажбите на телефони, умни устройства и друг хардуер до пет. Ако производителят изкара повече пари от очакването за календарна година, той планира да раздаде излишъка по “разумен начин” на своите потребители. Все още не е ясно какъв точно ще бъде този метод, но преди да се ентусиазирате твърде много, имайте предвид следното: по принцип продажбите на телефони не носят толкова големи приходи за повечето компании. Въпреки че има само 18 процента пазарен дял, Apple прибира 85 процента от всички проходи от телефони. В същото време компании като LG и Samsung разчитат повече на продажбите на компоненти, отколкото на апарати.

Не на последно място Xiaomi по традиция продава с малки печалби. Очаква се компанията да излезе на борсата догодина при оценка на своя бизнес 100 милиарда долара. За това тя се нуждае от възможно най-голям потребителски и медиен интерес, който да гарантира, че дебютът ѝ ще бъде подобаващ.

Източник: hicomm.bg

Хороскоп за 20.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини