Истинската война на тронове по Viasat History

Истинската война на тронове
От понеделник, 30 април, в 22:00
Сезон 1, епизоди: 4 x 60 мин.
История/ документалистика

В бурните векове на формирането на ранна Европа, жадни за власт семейни династии се борят за господство над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета - но истинските войни са сложни, лични борби за власт, водени тайно.

Зад каменните стени на замъците живее цял свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заговори, измами и убийства. Безмилостни интриги разкъсват много от легендарните семейства и определят начина, по който те управляват своите империи. В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, защото онези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките.

Епичните борби не спират през вековете и засягат поколения и все още ни вълнуват - достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата: "Прокълнатите крале", "Династията на Тюдорите" и, разбира се, телевизионната сензация Game of Thrones.

Открийте как жаждата за власт и човешките страсти определят формирането на европейските нации.
Вижте видео за Истинката война на тронове по Viasat History

Султанът и светецът
Вторник, 8 май, в 21:50
История/ документалистика,  60 мин.

Исторически документален филм, който представя драматизиран разказ за момента, в който християнски проповедник (Франциск от Асизи) и султан (Ал-Камил) се срещат на бойното поле и откриват, че имат повече общи неща помежду си, отколкото такива, които ги разделят. Срещата се състои по време на кръстоносните походи и води до примирие, което трае впечатляващите осем години. Историята разказва Джеръми Айрънс.

Че Гевара: Отвъд мита
Четвъртък, 3 май, в 21:00
История/ документалистика, 60 мин.

Оригинално заглавие: Che Guevara: Beyond The Myth
50 години след смъртта на Че Гевара поемаме на пътешествие за опознаване на митичния герой с помощта на интервюта на очевидци, невиждани преди това документи и малко известни архивни кадри.
Това е историята на мъж, попаднал в капана на своята легенда. От биографиите до карикатурите, Че е основният автор, който създава легендата за себе си.

Любител на киното, писател, фотограф, той постоянно организира живота си, за да създаде мита, който ще го надживее.
Показвайки своето семейство, работата и каузите си, той се превръща във водещ революционер в цял свят. От бойната му униформа до рошавата брада и кубинската пура, той е олицетворение на благородния, макар и мрачен, партизанин. Той се възползва от собствения си горещ образ, за да се прочуе в цял свят.

Американската мечта на Боби Кенеди
Събота, 26 май, в 22:00 ч.
История/ политика/ документалистика,  60 мин.

От деня, в който е убит Джон Кенеди до вечерта на смъртта на брат му Боби Кенеди в хотел "Амбасадор" пет години по-късно - научете повече за четирите години, когато Боби Кенеди се впуска уверено в политиката и оставя незаличима следа в американската история, съчетавайки огромна надежда и горчиво разочарование.
Целите му може да са утопични и дори наивни, но причиняват такова политическо разцепление, че в крайна сметка ще доведат до това Боби да бъде убит като брат си. Филмът възкресява с помощта на редки архивни кадри представителя на семейство Кенеди, когото наричаха "Боби".

Селцето
От неделя, 13 май, в 21:00
Сезон: 2, епизоди: 6 x 60 мин.
Драма, 2014

"Селцето" е семейна сага, която се развива в село в Дарбишър и капсулира историята на Англия през 20 век. Камерата никога не напуска селцето - великите исторически събития, промените, прогресът и въпросите за националната идентичност са пречупени през призмата на обитателите и техните истории. Животът на селяните е в основата на повествованието.
Вторият сезон на поредицата се развива през 20-те години на миналия век. Селцето трябва да се справи с последствията от Първата световна война. Жителите на Голямата къща смятат, че всичко ще се върне в слънчевата предвоенна Едуардианска епоха, но Лейбъристката партия е във възход и гласът на работниците няма да остане нечут.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини