Мутри блокират заведение за бързо хранене, полицията проверява случая

Изображение 1 от 2

    Частна охрана блокира достъпа до заведение за бързо хранене във Велико Търново, а всеки опит на граждани да влязат бил контриран от мутрите с думите „изчезвай да не стане лошо“. За това разказа Иво Мирчев, познат от инициативата „Гласувай без граници“, в социалните мрежи.

    Заедно със 7-годишния си син, Мирчев спира пред заведението. Според разказа му целият паркинг бил блокиран от две лимузини с идентични номера.

    „Мислите си, че мутрите са изчезнали? Или МВР се бори с тях?

    Днес на път за Варна спирам в McDonald's Велико Търново. Няма нито едно място за паркиране. Но пък 5 места са заети от два автомобила, а ресторантът е наобиколен от 7-8 мутри (явно шефа яде вътре). Отварям аз прозореца и отправям молба към най-умно изглеждащата да премести едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва… „да изчезвам да не стане лошо“", разказа Мирчев във Фейсбук.

    След неуспешен опит да накара шофьорите им да поместят автомобилите си и последвалите няколко заплахи, той се обажда на тел. 112 и търси съдействие от полицията, но патрул така и не идва.

    Разказа си Мирчев завършва така:

    Аз, естествено, им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят. Полиция не дойде. Обаждането на 112 бе безсмислено.

    Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга… В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

    Органите на реда са установили автомобилите, които са с варненска регистрация, собствениците и ползвателите им. Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят активно по цялостното изясняване на случая.

    Самият Мирчев съобщи преди малко в профила си във Фейсбук, че се му се обадили от МВР, за да пусна официална жалба по случая, който е от вчера.

    „Аз обаче мисля, че първо МВР дължат отговор – защо излъгаха, че нямат данни за постъпило мое обаждане на тел. 112? Очевидно някой в МВР е очаквал този случай да се потули като обяви, че никой не е звънял на 112. Някой не е очаквал, че смартфонът ми автоматично е записал разговора със служителя на спешния телефон, на който се чува двукратното потвърждаване на постъпването на сигнала. МВР дължи отговор тук!", написа още Мирчев.  

    Източник: offnews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аз
      АЗ
      19 -1
      16:30, 24 апр 2018
      Такава е българската "полиция".... долни мишки!!!
    • 2
      Гр
      гражданин
      1 0
      14:15, 25 апр 2018
      Такава е българската държава!!!

    Още новини

    Последни новини