iOS 12 може да вдъхне нов живот в стария ви iPhone 5s

Здравата логика ясно показва, че софтуерните ъпдейти за iPhone 5s вече трябва да са приключили. През миналия септември Apple тегли чертата след iPhone 5, когато селектира съвместимите с новата тогава iOS 11 модели, и по същата схема тази есен iPhone 5s трябва да изпадне от поддържаните от iOS 12 модели.

Въпреки това не бързайте да отписвате iPhone 5s, защото този боец може да има още малко живот в себе си.

Находка в отворения код на WebKit - енджина на браузъра Safari - показва, че са проведени тестове на iOS 12, вървяща именно на iPhone 5s. Данните са от януари, така че няма гаранция, че ще видим ъпдейта през есента, но това определено дава надежда.

За разлика от ъпдейтите на Google, които покриват по-стари Nexus модели, но понякога с противоречиви резултати (оригиналният Nexus 7 и Android 5.0 Lollipop си остават невъзможна любов), Apple обикновено изпипва добре съвместимостта и ако гигантът е преценил, че iOS 12 ще върви на iPhone 5s без запъване, няма пречка да не видим подобно обновление.

Новата версия на операционната система ще бъде анонсирана по време на WWDC 2018, а конференцията стартира на 4 юни в Сан Хосе, щата Калифорния.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини