Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, убеден пиарът на "Младост"

Кашонът с парите, който беше намерен в колата на кмета на столичния район "Младост" при показната акция по задържането ѝ, е бил подхвърлен от бившия районен кмет Петър Дюлгеров. Това заяви пред bTV пиарът на "Младост" Петър Кържилов.

Кържилов е категоричен, че Иванчева е натопена от бившия районен кмет, който е сочен и за посредник при корупционната сделка. Това станало без Иванчева и Петрова да го видят, допълни пиарът.

Според Кържилов цялата история с подкупа е измислена от спецпрокуратурата. Това било мнението и на останалите служители в община "Младост", които провели свое собствено разследване по случая.

По думите на пиарът става въпрос за набеждаване, което е нагласено от организирана престъпна група. Според него също така няма разрешение от съдия за белязаните банкноти. Останалите разузнавателни средства също били използвани неправомерно. Кържилов очаква обвиненията срещу Иванчева да отпаднат в съда.

На 26 април, четвъртък, граждани организират протест в защита на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Общественото недоволство ще се проведе пред сградата на Специализираната прокуратура, допълни Кържилов.

Случаят с ареста на Иванчева коментира и министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Пред БНТ той заяви, че МВР изпълнява това, което от прокуратурата кажат. "Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не", посочи Радев. 

По думите му не можело действията на служителите на МВР при задържането на Иванчева да бъдат по-експедитивни, както вчера премиерът Борисов пожела.

Действията се забавили, за да може МВР да подпомогне максимално прокуратурата.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини