Ван се вряза в пешеходци в Торонто

Общо десет души са загинали, а 15 са ранени, след като ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто, съобщиха световните агенции, като се позовават на началника на полицията Марк Сандърс.

Инцидентът е станал на оживено кръстовище в северната част на града в 13.30 часа местно време. Ванът се качил на тротоара и започнал да блъска пешеходците.

Полицията е задържала водача - 25-годишния Алек Минасян, жител на предградието Ричмънд хил. Той е направил опит са избяга след фаталните си действия, но е задържан на няколко пресечки от мястото на инцидента.

Mотивът за нападението не е известен. Според показанията на свидетели, "действията категорично изглеждат преднамерени", казва Сандърс.  Инцидентът няма връзка с националната сигурност,  заяви канадското министерство на обществената сигурност

Нападателят няма предишни криминални прояви и не е свързан с терористични организации, според информацията от органите на реда.

Психическо заболяване, а не тероризъм, е водещата версия за нападението в Торонто, съобщи NBC, като се позовава на американски и канадски представители на силите за сигурност,.

Инцидентът съвпадна с провеждащата се в Торонто среща на ниво министри на сигурността и на външните работи на най-големите индустриални държави Г7. Консултациите са част от подготовката на предстоящата среща на лидерите на Г7 през юни в Квебек.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини