Кирилометодиевци отбелязаха Деня на Земята

На 22 април човечеството отбеляза Деня на Земята. Повече от 40 години на 22 април милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата.Всяка прекарана минута на земята, на нас и на всички същества ни дава правото да я наречем наш дом.

Всекидневното осъзнаване на собственото поведение към природата е истинската първа крачка към сближаването и грижата за Земята, затова и учениците от най – голямото  ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали отбелязаха този ден с посаждане на цветя, билки и борчета в училищния двор и на детската площадка, направена по проекта ПУДООС. Учениците от начален и прогимназиален етап заедно с директора на училището Лиляна Янкова и класните ръководители посадиха различни видове билки в специално наредени и обозначени на всеки клас гуми оцветени в трикольора на България билки, които ще се отглеждат от тях самите. Борчетата, които олицетворяват чистият въздух се посадиха от децата. Учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ град Кърджали под ръководството на педагогическия съветник Елена Младенова посадиха пролетни цветя в двора на училището. Най-малките възпитаници от Подготвителна група с учител Николина Трошанова изнесоха открит урок за Деня на земята. Децата научиха много интересни факти за планетата Земя, природата,  за всичко което ни заобикаля и за опазването на околната среда.Направиха се постери, прожектираха се презентации.

Директорът на училището Лиляна Тодорова – Янкова приветства инициативите на учениците, свързани с Деня на Земята и опазването на околната среда. С реализирането на тези дейности се цели проява на положително емоционално – оценъчно отношение към природата, което е предпоставка за изграждане ценностната ориентация на детската личност.

“Ние не сме наследили ЗЕМЯТА от нашите предци, ние я вземаме назаем от нашите деца.”

                                              Древна Индийска поговорка

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини