Загадката на Драконовия триъгълник

Дяволско море, наричано още Драконов триъгълник, е район в Тихия океан около остров Мияки, на около 100 km южно от Токио. Намира се във Филипинско море близо до бреговете на Япония.

И там, както и в Бермудския триъгълник, от столетия безследно изчезват кораби, а по-късно и много самолети, получават се изкривявания във времето и пространството, както и други необясними феномени. Интересното е, че Драконовия триъгълник се намира точно срещу Бермудския триъгълник, който е разположен срещуположно от другата страна на земното кълбо - и двата триъгълника имат абсолютно еднаква географска дължина и ширина.

Смята се, че Дяволско море и Бермудският триъгълник са райони, в които кораби и самолети изчезват мистериозно. Според официалните доклади в района на Драконовия триъгълник са изчезнали или претърпели злополука повече кораби и самолети, отколкото в Бермудския триъгълник.

Друг интересен факт е, че тук често се срещат изоставени кораби, носещи се по водата без екипаж, неидентифицирани плавателни обекти. Сред най-големите мистерии са честите подавани сигнали, в които пилоти и капитани на кораби твърдят, че в триъгълника става нещо странно с времето - губи им се известен период от време, сякаш времето липсва.

Има и теории, че в района на Дяволско море е изчезнала и легендарната Амелия Еърхарт - първата жена, прекосила Атлантика по въздушен път и прелетяла сама над Северна Америка.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини