Каравеловци прекараха един следобед в операта

    Като част от инициативите, посветени на 60- годишния юбилей на училището каравеловци посетиха Старозагорската опера. Децата от началните класове изгледаха детския спектакъл „Севилският бръснар“ по пиесата на Пиер дьо Бомарше и музика на Джоакино Росини. Под формата на игра, заедно с певците-актьори, поднесени популярни музикални номера, сред красив декор и увличащи разкази децата се докоснаха до операта. Те се пренесоха в Севиля през 18 век и станаха част от една заплетена история, която въпреки всички препятствия завършва щастливо.

    Целта на визитата бе малчуганите да разберат, че операта не е нещо ужасно, а вълшебно преживяване, което разкрива красотата на една велика магия. Вълнуващо бе и търсенето Фантома на Операта в една забавна образователна разходка .Имаше и среща с директора на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов, който в репетиционната зала драматизира с най-малките ученици  приказката „Черевната шапчица”. Децата посетиха гримьорните, шивачницата, декорите, костюмите, залата на хористите, оркестрантите , балетната зала.

    „Убедени сме, че да се ходи на опера е модерно и допълва стила на съвременния човек. Искаме нашите деца, утрешните млади хора в България, да мислят и живеят красиво. Да имат богата култура и емоционален заряд, който да ги мотивира да създават нови реалности, цветни и различни” - коментира Милена Иванова, организатор на събитието и учител от СУ”Любен Каравелов” .

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини