Денят на Земята - „Екстремното време“, специална програма по VIASAT NATURE

Денят на Земята е ежегодна инициатива, която привлича 1 млрд. човека в глобален мащаб, чрез различни събития, които целят да хвърлят светлина върху проблемите на природата. През 2018-та, осъществявайки се за 48-а поредна година, инициативата е посветена на три теми: „Екстремното време“, „Биоразнообразието срещу Изчезването на видове“ и „Замърсяването с пластмаси“, които станаха основен фокус.

ТВ каналът Viasat Nature е посветен на феномените на природния свят и в съвършената позиция да сподели важното послание на Деня на Земята. С ангажирани разкази, водещи презентатори изследват уникалната връзка между хората и животните, от ежедневното до необикновеното. Кампанията на Viasat World се концентрира върху една от темите - „Екстремното време“, като изследва увеличаването на тези прояви, научните сведения, които ги свързват с човешката дейност, и голямата цена, която плаща за това Планетата Земя.

От богатата библиотека на Viasat World е подбарна селекция от впечатляващи и запомнящи се предавания за екстремното време, които илюстрират тези проблеми. Сред заглавията по Viasat Nature в неделя, 22 април, са:

06:00 - 09:25 Вулканични одисеи, сезон 1, еп. 1-4 : Вулканологът Томас Пфайфър и екипът му отвеждат зрителите на вълнуващо пътешествие в света на най-активните вулкани и в света на красотата на това малко недооценено чудо.

11:05 – 13:00 Мощта на вулканите, сезон 1, еп. 1-2 : Големите вулканични изригвания са много редки спрямо средния човешки живот. Само белези от минали катастрофи могат да ни дадат информация какво може да се случи в бъдеще.

13:00 – 14:45 Опасна Земя, сезон 1, еп. 1-3 : В тази необикновена поредица водещи експерти по природни бедствия посочват най-разрушителните катастрофи, разразили се на Земята през последните 100 000 години. Отново от 17:20 – 20:00

15:40 – 17:20 Свирепа Земя, сезон 1, еп. 1-2 : Последните промени в климата на Земята водят до екстремни събития. Природни бедствия като урагани, торнада, жеги и наводнения стават все по-чести и непредвидими.

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини