Млади художници и фотографи от Кърджали и Одрин редят съвместна изложба „Заедно на един мост”

За трета поредна година Ротари клуб – Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от гр. Одрин реализират съвместния проект „Заедно на един мост”, който ще срещне талантливи ученици от двата града. Проектът е разработен с цел младите хора да опознаят историята, географията и културните ценности на двете съседни държави.

На 23 и 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс гр.Кърджали за втора година ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в съвместната изложба „Заедно на един мост” с рисунки и фотографии. През първата година на проекта партньори на одринското училище бяха ученици от СУ „Отец Паисий”.

Изложбата ще се открие на 23 април от 14 часа в центъра на гр. Одрин. Младите кърджалийски художници и фотографи от ОДК ще участват в изложбата с 11 рисунки и 11 фотографии представящи колорита на нашия край и изгледи от Кърджали и региона. Учениците от Одрин ще върнат визитата на своите връстници на 19 май, когато в Кърджали ще бъде представена общата изложба „Заедно на един мост”. Проявата се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

Това съобщиха от Ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини