Езиковата с върхово постижение по гражданско образование

Абитуриентката Симона Халтъкова от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ е лауреат на ХI Национална олимпиада по гражданско образование

Абитуриентките Симона Халтъкова и Ангелина Арнаудова от 12А2 клас отЕзиковата гимназия „Христо Ботев“ –Кърджали достигнаха до националния кръг на олимпиадата по гражданско образование.Гимназистките са единствените класирани от област Кърджали сред 82 ученици от цяла България.

Авторитетната комисия, ръководена от доц. д-р Захари Захариев от СУ „Климент Охридски“, призна, че е била особено затруднена в избора, поради високото ниво на участниците. Симона Халтъкова защити блестящо проекта си на тема: „Коледен благотворителен базар на ХII А2“. Това не е просто заглавие, а една идея, родила се от желанието на ботевци да дарят надежда на дете със здравословни проблеми. Тя докосна журито с умението си да представя колективното добро, което се превръща в„заразното добро“ и по този начин доказа, че младите хора са достойни и отговорни, проявявайки активна гражданска позиция. „Вярата в доброто, съпричастността и хуманността са ценностите, които въпреки житейските изпитания проправят най-верния път към сърцето на всеки човек!“ – с тези думи зрелостничката  коментира постижението си - званието Лауреатна Националната олимпиада по гражданско образование - 2018.

С много малка разлика в резултата след лауреатите се класира и абитуриентката Ангелина Арнаудова. Тя защити достойно проекта на тема: „Електрониката в училище, стъпало към бъдещето“ и презентира иновациите, въведени в ЕГ „Христо Ботев“  Кърджали, което е едно от трите иновативни училища в област Кърджали.И двете ученички участват в проект по национална програма  „Ученически олимпиади и състезания“ и са включени в група за обучение на талантливи ученици по български език и литература.

          Повод за професионална гордост и удовлетворение от постиженията на своите възпитаници изпита и Диана Георгиева – учител по история и гражданско образование. Постижението нямаше да е възможно без  подкрепана ръководството на гимназията,което насърчава и мотивира възпитаниците на гимназията да участват в различни състезания и олимпиади и да доказват своя талант и интелект в различни области на науката, спорта и изкуствата.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини