Поетът Виктор Самуилов към каравеловци: Не бързайте да пораствате!

    Детският поет Виктор Самуилов гостува днес на деца и преподаватели от началните класове в СУ "Любен Каравелов". Срещата в голямата читалня на ГБ "П.Пенев" бе част от програмата за отбелязване 60-годишния юбилей на училището.

    "Не бързайте да пораствате!" - обърна се към малчуганите писателят. Той разказа, че е започнал да пише стихове за деца още през 80-те години на миналия век след появата на сина му Ясен. Тогава разбрал, че като родител също е допускал грешки. За творбите си Самуилов се вдъхновявал срещите си с децата и техните преживявания.

    Поетът сподели, че предстои на бял свят да излезе новата му детска книжка със заглавие "Нъцки". Тя е за децата, които се опълчват на големите, добави авторът. Общо над 20 са творбите за малки читатели на Виктор Самуилов. Сред тях има и една приказка - Вдън прогледния мрак", която се очаква да бъде преиздадена. 

    Каравеловци бяха подготвили рецитал по стихове на Виктор Самуилов, а той им благодари от сърце за талантливите изпълнения. Децата засипаха автора с въпроси за това от къде черпи вдъхновение и коя е първата му книга. Интересуваха се и от това трудно ли се пишат стихове. Гостът отвърна, че реди римите за деца с усмивка и се доверява на детето в себе си.

    Благодарности за визитата на писателят в Димитровград отправи пом.директорът на училището Митко Дерменджиев. Децата подариха на госта значка за юбилея на училището и множество рекламни материали. Той сподели, че също е каравеловец, защото училището, в което е учичил носи името на Любен Каравелов. На финала учениците се струпаха около Виктор Самуилов за автографи.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини