Кои от любимите ни храни образуват... корем?

Какво хапнахте днес? Може би любимата ви пица, паста, нещо сладичко, зърнени храни на закуска... Сега погледнете коремчето си. Не е намалило сантиметрите си, нали? Всъщност коремните мазнини, които трупаме са отражение на начина ни на хранене.

Ако искате да се радвате на фина талия и добро здраве, защото излишните мазнини в тази област вредят много на сърцето, детеродните органи, черния дроб, вижте консумацията на кои храни е добре да ограничите. Освен тях, намалете консумацията на любимите пържени картофки и бургери.

Пакетирани храни

Пакетираните храни са враг номер едно на добрата фигура. Вафли, кифли, закуски, бисквити, снаксове и т. н. Съдържат много калории, захар, консерванти. Захарта увеличава възпалението в тялото, което ни кара да изглеждаме не толкова свежи в лицето, дори леко подпухнали. Не на последно място всички тези лакомства се „лепят“ на коремчетата ни.

Млечни продукти

Лактозната непоносимост може да варира от лека до тежка, но по един или друг начин, образуването на нежелани газове обикновено подсказва, че млечните продукти може би е добре да бъдат изключени от менюто ви.

Опитайте се да намалите консумацията на мляко, сирене, сладолед. Може да са ви любими, но не само ще предизвикат подуване, но ще забавят и елиминирането на излишните мазнини от талията ви.

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини