Уволниха директора на природен парк „Странджа“

Уволнен е дългогодишният директор на природен парк „Странджа“ инж. Стефан Златаров, известен с премахването на незаконния комплекс „Златна перла“ край Царево, съобщи „Дневник“.

Уточнява се, че става дума за дисциплинарно уволнение, със заповед от Изпълнителната агенция по горите, която е разписана на 22 януари 2018 г. Документът му е бил връчен на 10 април 2018 г., след като той се е върнал от продължителен болничен.

Стефан Златаров потвърди информацията пред „Дневник“, като обясни, че смята за „несериозно и неоснователно“ посоченото като административно нарушение и причина за уволнението му - увеличение на заплатите на експертите в дирекцията чрез преразпределение на заложения за това бюджет.

По думите му от Агенцията по горите са търсели най-малкото нещо, за да го уволнят. Запитан каква е реалната причина според него, Златаров коментира, че преди да бъде назначен на поста директор, е работил като горски инспектор.

„Засякохме незаконна сеч и реагирахме с колегите, отидоха нещата в прокуратурата, но делото още не е приключило, това е една от причините," поясни той.

Според служители на дирекцията на парка, пожелали анонимност, уволнението на дългогодишния директор, е свързано също и с наскоро публикувания за обществено обсъждане Общ устройствен план на община Царево, който предвижда сериозно застрояване по Южното Черномирие (например край Синеморец), както и заради казуса с наемателя на нудисткия плаж Делфин.

При предишното обсъждане на плана за Царево през 2008 г. дирекцията на природен парк „Странджа“ беше единствената държавна институция, която гласува „против“ на Висшия експертен екологичен съвет.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини