Паисиевци се включиха в инициативата „Кърджали – чист и красив“

В дните от 10 до 22 април 2018 година Община Кърджали за пореден седемнадесети път се включва с различни прояви, свързани с по-чиста и здравословна околна среда, със съхраняване на живота на планетата.

Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята – 22 април стартира през 2017 г. с глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до Деня на Земята през 2020 г. под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“. Застъпниците на Международната мрежа за Деня на Земята са се посветили на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна. Тази цел не само дава възможност за огромен напредък, но е от критична важност и изключително наложителна.

Под традиционното мото „Кърджали – чист и красив“ на 14.04.2018 г. паисиевци се включиха в международната кампания, посветена на честването на Деня на Земята – 22 април.

Петокласници и осмокласници с ръководители г-жа Валентина Мингова, г-жа Галина Балабанова и г-жа Златка Колева получиха тениски, ръкавици и чували за отпадъци, почистиха училищния двор и прилежащите към него затревени площадки и кътове, посадиха няколко дръвчета. С участието си призоваха за по-чиста и по-здрава природна и училищна среда.

Благодарим Ви за добрия пример, паисиевци!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини