Синдикален регионален съюз „Подкрепа“ почисти яз. „Боровица“ за Деня на Земята

Изображение 1 от 4

    Синдикалният регионален съюз „Подкрепа“ почисти в навечерието на Деня на Земята акваторията на яз. „Боровица“. Повече от тридесет членовете на профсъюза откликнаха на призива на община Кърджали и се включиха в общата акция за по-чист град и природа. От „Подкрепа“ са поели ангажимент пред директора на водоснабдителното дружество инж. Славчо Славков всяка година да почистват яз.„Боровица“. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Синдикалния регионален съюз Веселин Илиев.

    Илиев посочи, че миналата година той и колегите му са осъществили такава акция. Почистването се налага, защото през есента и зимата пороите докарват много дървета. Те се отлагат по бреговете, гният и влошават качествата на питейната вода. На стената има двама дежурни, но не е по техните сили да се справят със замърсяването.

    Тази година бяха осигурени лодка, багер и два камиона. „Подкрепа“ осигури още чували и ръкавици. Те послужиха при събирането на множеството битови отпадъци.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Kr
      krazz
      0 0
      08:37, 2 май 2022
      Благодарение на подсигурената лодка охраната редовно се грижи за прочистването на рибното богатство въпреки забраните за риболов!
    Последни новини