"Напушени" шофьори кръстосват улиците на Кърджали, нямат страх от полицията

Бързи производства за притежаване на наркотици и управление на автомобил след употреба на дрога са образувани в РУ-Кърджали. 28-годишен водач на лек автомобил „Хонда“ бил спрян  на бул.“Христо Ботев“ в Кърджали около 12,30 часа вчера. Тестът за употреба на дрога на шофьора отчел положителен резултат за марихуана. Той отказал проби за химически анализ. При проверката мъжът изхвърлил пакетче със суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето и е на съхранение в РУ-Кърджали, а притежателят му е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващ полицай продължава работата по случая.

В РУ-Кърджали се извършва проверка за управление на автомобил без шофьорска книжка. Нарушението било установено от полицаи при проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от 29-годишен. След като не представил шофьорска книжка, била извършена справка и установено, че водачът е в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за отнемане на документа. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“.

23-годишен е задържан в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Мъжът се движил с „Шевролет“ и бил спрян снощи в 20,20 часа на ул.“Републиканска“ в Кърджали. Тестът за употреба на наркотик отчел положителен резултат за марихуана. Водачът отказал проби за химически анализ. Образувано е бързо производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини