Акценти на Viasat през април

Мъртвият викинг (Viking Dead| Viasat History
От вторник, 17 април, в 21:00

епизоди: 6 x 60 мин.

Добре дошли в света на тайните гробове. Мистериозни страховити кораби, новооткрити скелети, липсващи крепости и изгубени викингски плавателни съдове.

В новата поредица водещият археолог Тим Съдърланд пътува до Скандинавия, Естония, Великобритания, за да открие нови интересни факти за света на т.нар. "мъже от Севера" - викингите. Какво може да ни разкрие анализът на откритите скелети на викинги? Каква е истината за свирепите нападения на места като светия остров Линдисфарн? Какво може да се научи от начина на живот и смърт на викингите? Какво ни казват новооткритите оръжия, артефакти и отдавна изгубени кораби?

Пътешествията на Тим му позволяват да се запознае с водещи експерти и историци, които му проправят път през последните открития и теории и обясняват как светът на викингите продължава да разкрива тайните си с помощта на специално заснети възстановки и графични илюстрации.

Денят на Земята 2018 | Viasat Nature

Неделя, 22 април, от 06:00

Денят на Земята се празнува всяка година на 22 април. Навсякъде по света се организират различни събития в подкрепа на защитата на околната среда. Денят на Земята се отбелязва за първи път през 1970 г. Събитията в повече от 193 страни се координират от "Ърт Дей Нетуърк".

Трите теми на Деня на Земята 2018 са "Екстремно време", "Биоразнообразие срещу изчезване на видове" и "Замърсяване с пластмаси". Ние ще се фокусираме върху екстремното време и заплахата, която представлява за планетата.

Екстремните метеорологични условия зачестяват и научните доказателства сочат, че това е свързано с човешката дейност. Можем да разберем повече за това по време на важното световно събитие на 22 април.

VIASAT EXPLORE

Риболовни войни (Carp Wars)
От понеделник, 23 април, в 22:45 ч.
Сезон: 2, епизоди: 8 x 30 мин. - Риболов/ документалистика

Популярното риболовно състезание се завръща с втори сезон и ни среща с някои познати лица и нови герои. В битка за титлата в "Риболовни войни 2" ще се изправят Иън Ръсел, Дейв Лейн, Лий Морис, Иън Макмилан и новобранецът тази година, Стивън Коу.

Въоръжени мъже: Изкуството на войната (Man At Arms: Art Of War)
От неделя, 22 април, в 22:45 ч.
Сезон: 1, епизоди: 8 x 60 мин. - Документалистика

Известният холивудски екшън актьор Дани Трехо е домакин поредицата, която чества благородните занаятчии. В епизодите ще видите емблематични оръжия, играли ключова роля в паметни сцени от филмите, видео игрите, комиксите и телевизията.
Майсторите занаятчии умело възпроизвеждат оръжия и брони и пресъздават исторически, модерни и митологични произведения на военното изкуство, на които експерти търсят приложения в реалността.

Моят плаващ дом (My Floating Home)
От сряда, 11 април, в 22:45
Сезон: 2, епизоди: 14 x 30 мин. -  Лайфстайл/ документалистика

"Моят плаващ дом" се завръща с нов сезон, за да покаже още вдъхновяващи опити на отделни хора, двойки и семейства, които копнеят да оставят зад гърба си душните предградия и да заживеят в своя дом мечта във водата.

Традиционните имоти на брега са скъпи и трудни за намиране, така че семействата, които с десетилетия желаят да се събуждат с гледка към реката или да гледат залезите над морето, едва сега правят решителната крачка и си поръчват плаващи домове.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини