Продължава ремонтът на 6 км от път III-865 Ардино - Кърджали

Продължава ремонтът на 6 км от третокласния път III-865 Ардино – Кърджали, който стартира в края на миналата година. Инвестицията е за 1,7 млн. лв. и средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

          В момента се ремонтира настилката в участъка от гр. Ардино до разклона за с. Синчец, както и от с. Кобиляне до с. Бойно, между 32-ри и 48-ми км на републиканския път на територията на област Кърджали. Предвидено е полагане на нов асфалт, а където е необходимо ще се ремонтира и основата на пътя. Извършва се и подравняване и попълване на банкети, оформяне на окопи, почистване на водостоци и др. Ремонтираните участъци ще бъдат с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. На обекта се работи максимално мобилизирано, за да може строително-ремонтните работи да завършат до 30 юни т. г.

          Предстои тази година АПИ да стартира тръжна процедура за избор на изпълнител за изготвяне за технически проект за цялостна рехабилитация на над 33 км от път III-865 Кърджали – Ардино, в участъка от км 28+906 до км 62+042.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини