Арестуваха млад мъж, шофирал дрогиран, друг застава зад волана без книжка

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на наркотик. Около 20 часа снощи в село Енчец бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 21-годишен. Тестът на водача за наркотици отчел положителен резултат за употреба на амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът отказал проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

51-годишен водач е задържан в РУ-Кърджали за управление на автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство. Деянието било установено при проверка на бул.“България“ в Кърджали вчера около 15 часа. По случая е образувано бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

27-годишен е бил установен от полицаи от РУ-Кирково да управлява автомобил, без да притежава шофьорска книжка. Мъжът бил проверен на ГКПП „Маказа“ на влизане от Гърция с лек автомобил „БМВ““. След като не представил свидетелство за правоуправление, била извършена справка и се оказало, че водачът вече е бил наказван по административен ред за това нарушение с влязло в сила наказателно постановление на РУ-Казанлък. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини