Game of Thrones ще се снима в България?

Световноизвестната сага Game of Thrones идва в България. Част от снимките на последния сезон от екранизацията на серията "Песен за огън и лед" по всяка вероятност ще бъдат направени в родината ни. За това съобщи в свое изказване актьорът Пилоу Асбек, който играе Юрон Грейджой, изкачил се на трона на Железните острови след смъртта на по-големия си брат Бейлон (бащата на Теон и Яра).
"Предстои ни много вълнуващ сезон, който ще е достоен за финал на сагата и който съм сигурен, че феновете ще харесат. Снимките текат усилено, снимаме на различни локации, защото действието в последния сезон е много динамично", заяви Асбек.
Попитан дали сериалът ще се снима на нови места, той коментира, че има информация, че България е една от потенциалните дестинации.
"Чух нещо за България. Мисля, че сега проучват мястото, но са го харесали много за битката между армията на Денерис и нашия флот при Железните острови", допълва актьорът.
 
По неофициална информация става въпрос за нос Калиакра на Северното Черноморие, който ще стане част от Железните острови и арена на предстоящи сблъсъци, а снимките са предвидени за есента. Екип на продукцията вече е бил в България да огледа локацията, но тепърва предстои финалното решение да бъде взето.
 
Ако България бъде одобрена, тя ще се присъедини към няколкото ключови локации, на които се снима сериалът. Основното му действие се развива на фона на драматичните пейзажи на Северна Ирландия, където близо до Белфаст се намира прототипът на крепостта Уинтърфел.
 
Страната ни би била втората балканска дестинация за Game of Thrones след Хърватия. Старият град на Дубровник "влиза в ролята" на Кралския чертог, а решението продукцията да се снима в бившата югославска република отприщи в последните години небивал туристически интерес към Хърватия.
 
Подобен беше ефектът и за Исландия, където е разположен Вестерос – територията отвъд Вала. Напливът на туристи към малката северна страна заради славата й на локация от сериала е толкова голям, че местните вече започват да недоволстват, тъй като броят на туристите многократно надвишава този на населението на страната.
 
Game of Thrones е сериал, който следва историята на фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед", вземайки името на първата книга, и дебютира на 17 април 2011 година. Сюжетът се развива на континентите Вестерос и Есос в края на лято, продължило десетилетие, и вплита няколко сюжетни линии. Първата следва членовете на няколко благороднически фамилии в гражданска война за Железния трон на Седемте кралства, втората касае нарастващата заплаха от предстояща зима и митичните същества на Севера, третата хроникира опитите на изгонената последна представителка на свалена династия да си възвърне трона.
 
Сериалът изследва въпроси за социалната йерархия, религията, лоялността, корупцията, гражданската война, престъпленията и наказанията. Game of Thrones е епичен разказ за предателства, благородство и борба за власт във Вестерос, където летата и зимите продължават с години, и единствено жаждата за власт е вечна.
 
Новината, за съжаление, засега е първоаприлска шега. В страната ни действително има чудесни места, които биха били достоен декор за най-популярните световни филми и сериали, но засега съдбата на Джон Сноу, Денерис и Церсей ще продължи да се развива далеч от българските брегове. Но кой знае, някой ден можем да видим дракони да прелитат над Черноморието.
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини