Награда за талантливо дете от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Изображение 1 от 2

    На 27. 03. 2018 година в РЦПППО (Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование) на специално организирано тържество, областният управител Никола Чанев награди деца и ученици със специални образователни потребности, участвали в конкурс за детска рисунка „Европа през моите очи“. Еда Хайрулова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ получи награда за своята прекрасна рисунка.

    Събитието е организирано във връзка с 10-годишнината на българското членство в Европейския съюз и българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, под егидата на областния управител Никола Чанев, РЦПППО област Кърджали, съвместно с РУО – Кърджали.

    Целите на конкурса са чрез творчеството и изобразителното изкуство да се стимулира дискусия сред децата със специални потребности, техните семейства и учители за ценностите на Европейския съюз и чрез преживявания да се утвърждава позитивното отношение на хората в България към членството на страната ни в ЕС. Рисунките са експонирани в изложба в публичното пространство на град Кърджали, за да се предостави възможност на родителите и широкото гражданство, също да изразят своето мнение.

    Сред творбите на деца и ученици от цялата област се откроява рисунката на една от най-малките участнички – Еда Хайрулова. Детето се обучава и възпитава в подготвителната група на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с учител Николина Трошанова. Еда притежава талант, оценяван и в други конкурси. През изминалата година малката художничка бе наградена в два национални конкурса – първо място в Първи национален ученически конкурс „В началото бе словото…“ и  Национален конкурс „Заедно“. Нейни рисунки украсяват цялата сграда на детската градина.

    Децата и учениците от  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ са включени в допълнителни часове за подкрепа на личностното развитие, с учител Николай Балджиев. Приобщаващото образование е неизменна част от правото на образование, то е процес на осъзнаване, приемане и подкрепа на индивидуалността на всеки ученик, сподели директорът на училището Лиляна Янкова. Педагогическият съветник Елена Младенова и класните ръководители успешно работят по приобщаващото образование на деца и ученици, прилагат различни индивидуални подходи, приемат и зачитат уникалността на всяко дете.

    Елена Младенова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини