„Арда“ срази и „Загорец“ в дербито в Момчилград

Изображение 1 от 2

    Отборът на „Арда“ (Кърджали) разгроми „Загорец“ (Нова Загора) с 3:1 в дербито на 22-ия кръг на Югоизточна „В“ футболна група. Поради това, че обновеният стадион „Дружба“ в Кърджали,  не получава разрешение за ползването му, срещата се изигра на стадион „Хасан Семерджи“ в Момчилград пред около 2000 зрители.Сред зрителите бяха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, замеснникът му Мюмюн Али, президентът на „Арда“ инж. Петър Пешев. Тук бе и синът на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган - бизнесменът Демир Доган.

    Големият герой за кърджалийци бе Атанас Чепилов,  който отбеляза два гола. Така „Арда“ продължава да е лидер в класирането с актив от 60 точки и голова разлика 96:6. Тимът от Нова Загора е на второ място с актив от 46 точки. Тимът на Елин Топузаков остава единствения отбор без загуба от началото на шампионата като имат 19 победи и само три равенства.

    Преди началото на срещата, фенове на „Арда“ вееха знамето на клуба и българско бойно знаме в центъра на терена.Двубоят на „Хасан Семерджи“ започна вихрено и още в 8-ата минута, гостите от Нова Загораизненадващо поведоха. Капитанът Явор Иванов изпълни перфектно пряк свободен удар и откри резултата 0:1. Отборът на „Арда“ заигра доста по-подредено след получения гол и започнаха да контролират играта. Последваха много положения, но не успяха да преодолеят вратаря на гостите Евгени Караманов, като той се отличи с невероятни спасявания. В 30-та минута Атанас Чепилов изравни резултата, но то беше отменено от главния съдия Петър Кузев от Габрово заради засада. Така завърши и първата  част.

    Последваха смени в отбора на символичните домакини и в игра се включи новото полълнение от тима на „Царско село“ Красимир Илиев. Веднага след влизането му в игра оборотите се вдигнаха и голът не закъсня. В 53-та минута, след много хубав пас от него към Атанас Чепилов, последният изравни резултата. Минута след това, Красимир Илиев застана зад топката и от около 35 метра не остави никакви шансове на Евгени Караманов – 2:1. В 70-та минута хубава комбинация между Атанас Кръстев и Чепилов завърши с удар на Чепилов, който отбеляза за крайното 3:1.

    След срещата футболистите на „Арда“ поздравиха феновете, които въпреки, студеното мартенско време дойдоха от областния град, за да подкрепят феновете си.

    „ Радвам се, че победихме, въпреки, че допуснахме гол във вратата си. Поддържахме, това, което искаме, като ниво, темпо на игра и тактическа дисциплина. Бях сигурен, че неминуемо ще бъдем крайни победители в този двубой. Поздравление и адмирации за момчетата, защото те положиха много усилия и спазваха, това, което исках от тях“, заяви треньорът на „Арда” Елин ТопузаковТопузаков.

    Спортният директор на „Арда“ Емил Кременлиев заяви, че отборът в този мач е показал характер, от който е много доволен. „Губихме с 0:1 на полувремето, но през втората част направихме обрат, срещу един от най-добрите отбори в първенството, а отборът проявява характер“, заяви Кременлиев.

    Наставникът на гостите от „Загорец“ Мирослав Миндев сподели, че за да играеш добре през целия мач, да правиш преса, трябва да си добре подготвен физически. „Не ни стигнаха физически сили. Мометата са аматьори, всеки един от тях работи и не всеки ден тренираме. Въпреки големите финансови ресурси на „Арда“, отборът не ми хареса. Единствено ни победиха с тичане и физика“, заяви Миндев.

    В следващия кръг „Арда“ гостува на „Сокол-Марково“(Пловдив), мачът е на 31 март, събота, от 16 часа.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини