Първомайските пенсионери подкрепят подписката за преизчисляване на пенсиите

Изображение 1 от 4

    Пенсионерската организация на Първомай взе решение членовете ѝ да се включат в националната подписка за преизчисляване на пенсиите. Това стана по време на работна среща на ръководителите на клубовете. Председателят Радка Попова ги събра за обсъждане на въпроси по предварително зададен ред в първия ден на астрономическата пролет.

    Срещата придоби празничен оттенък, защото читалищни дейци и ученици от танцовия клуб на НУ „Христо Ботев“ дойдоха ги да поздравят и да им пожелаят щастливи и слънчеви дни.

    Освен единодушното съгласие за подкрепа на предложението за преизчисляване на пенсиите, бяха обсъдени новостите в Закона за здравеопазването и наредбата за ползването на базите за лечение.

    Обсъдени бяха редица организационни въпроси и наложителните и спешни ремонти в клубовете по селата и в Първомай. Всички те са описани и внесени с докладни до кмета на общината и Общинския съвет, а в скоро време се очаква и техния отговор.

    На самодейните колективи беше предоставена информация за празничните календари и събитията, в които могат да се включат.

    Към момента в Пенсионерското дружество в Първомай членуват над 1600 човека, разпределени в 18 клуба. Още два клуба са заявили желание а се присъединят към организацията. Единият вече е учреден, негови членове са пенсионирани библиотекарки и читалищни дейци и ще носи името „Златна есен“. Другият клуб ще функционира в село Драгойново.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ум
      умен
      2 -2
      18:38, 21 мар 2018
      Най-правилно е към всяка пенсия да се прибави 300 лева.Минималната да бъде 200+300=500лева,а максималната 910+300=1210лв.Такова изчисление е най-честно!
      • Ан
        Анонимен
        1 -2
        19:14, 21 мар 2018
        О такива пенсии скоро няма да има дето се пишат 500 минимална и 1200 максимална
    • 2
      Ум
      умен
      0 -2
      07:15, 22 мар 2018
      Къде да се подпишем?
    Последни новини