Кмет и областен на среща с жителите на блокираните села заради свлачището по пътя Смолян-Мадан

Утре 20 март 2018 година, областният управител Недялко Славов и кметът на община Смолян Николай Мелемов ще се срещнат с кметовете и жителите на населените места, блокирани от свлачището край Тикале. Срещата ще се проведе от 12:30 часа в село Търън.

До края на деня днес експертите, проучващи срутището на път ІІ-86 Смолян - Мадан, ще внесат в Агенция „Пътна инфраструктура“ доклада за извършените от тях огледи на свлачището. Основните изводи в доклада ще бъдат представени в 11.30 ч. на 20 март на брифинг в АПИ от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Работната група бе сформирана със заповед на председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и задачата й е да се извърши подробен оглед и картировка на свлачището, да изготви становище за механизма и динамиката на свлачищно-срутищния процес и да даде препоръки за изпълнението на неотложни аварийни мероприятия за стабилизиране на участъка.

Път ІІ-86 Смолян - Мадан в района на село Тикале остава затворен заради опасността от свличане на скална маса. Алтернативният маршрут за тежкотоварните камиони е през Рудозем - Смилян, а за леките автомобили и по пътя Смолян – Фатово – Рудозем.

СмолянБГвестинет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини