20 българи ранени при катастрофа в Египет

20 българи са ранени в автобусна катастрофа в Египет, потвърдиха от Министерство на външните работи. Към момента няма инфиормация за загинали.

Автобусът се е преобърнал на пътя сутринта около 9:15 часа местно време. Катастрофата е станала в района на град Марса Алам.

Общо 40 български туристи са пътували в катастрофиралия автобус. 

Петима са с фрактури. Останалите 15 ранени са с охлузвания и натъртвания. Пътниците са имали застраховка и са получили лекарска помощ в болницата в Марса Алам. 

Посолството на България в Египет поддържа връзка с туроператора, който е в болницата. Посолството ни в Кайро се намира на 800 км от мястото на инцидента.

По разпореждане на външния ни министър Екатерина Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани 

Министърът на туризма Николина Ангелкова е в постоянна връзка с компетентните органи и следи непрекъснато състоянието на българските туристи, пострадали при пътен инцидент с автобус в Египет. Ведомството е в контакт и с представител на туроператора "АБАКС", който организира пътуването.

Групата включва хора от различни части на България, но основно от София, сред тях няма деца.

"АБАКС" е регистриран туроператор и турагент от 2008 г. Той има валидна застраховка с покритие 1 400 000 лв. За пострадалите от страна на "АБАКС" е уведомен застрахователят и вече е стартирано застрахователно събитие. Той ще покрие щетите. Представител на туристическата компания е на място в болницата в Египет. От офиса в София пък са се свързали с близки на пострадалите, за да ги уведомят.

По информация на туроператора, останалите туристи, които не са пострадали, продължават пътуването си. Изпратен е друг автобус и те в момента пътуват за круиза си по Нил. Транспортът е осигурен от египетския туроператор "Травко".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини