Двама дрогирани за ден по улиците на Кърджали

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на наркотични вещества. Положителен резултат за амфетамин отчел тестът на 33-годишен, който се движил с „Опел“ и бил проверен в петък около 18 часа на ул.“Булаир“ в Кърджали. Същия ден около 21 часа на същата улица бил проверен 38-годишен водач на „Мерцедес“. Неговият тест отчел положителен резултат за употреба на марихуана. Двамата шофьори са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

Незаконен превоз на животни, акцизни стоки без бандерол и 307 нарушения по ЗДвП са били установени в специализирани операции за създаване на по-голяма сигурност по пътищата, ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, противодействие на контрабандата и на престъпления в малките и отдалечени населени места на територията на областта през миналата седмица. В хода на операцията бил проверен товарен „Мерцедес“ в село Пряпорец и полицаи установили, че 57-годишният водач превозва 18 броя животни без налични документи. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност. 540 къса цигари и около 300 грама нарязан тютюн без бандерол са били иззети лек автомобил при проверка от кирковски полицаи и от частен дом в Кърджали, проверен от служители на управлението в града. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове. 516 са проверените автомобили в операцията. За констатираните 307 нарушения на ЗДвП са съставени 30 акта и 277 фиша.

Бързо производство е образувано в РУ-Кирково за използване на регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство. Деянието било установено при проверка на лек автомобил „Форд“, управляван от 52-годишен. Колата била спряна в района на село Върбен в събота около 11,30 часа. Водачът е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа и работата продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини