17 °C

В Димитровград отбелязаха годишнина от превземането на Одринската крепост

Със съвместна инициатива днес Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода", Младежкото Тракийско дружество и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" отбелязаха годишнина от превземането на Одринската крепост и събитията в Тракия от 1913 година. С помощта на своите преподаватели, учениците бяха подготвили мултимедийни презентации за девет малко популярни войводи. Изявата в Историческия музей започна с поздрав от 4-годишната Ния - Софи, която рецитира стихотворението "Спомен за Тракия".

"За нас това е знак, че Тракийската кауза не е забравена, а децата научават нещо ново и ценно от нашата история", сподели Десислава Костова от Младежкото Тракийско дружество в Димитровград. Учениците от Професионалната гимназия припомниха за събитията през 1913 година и значението им за историята на Тракия.

Гости на събитието бяха зам.председателят на ОбС Юлиян Семерджиев, председателят на комисията по образование, младеж и спорт към ОбС Тодор Тодоров, както и представители на националното ръководство на Тракийския съюз и на Тракийското дружество - Стара Загора. Проявата уважиха също така председателят на Райония съд в Димитровград Иван Маринов и шефът на Районната прокуратура Атанас Палхутев, заедно с общественици, преподаватели и ученици.


Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини