„Петият сезон в годината” в Езиковата,звучат поздрави Helau! и Alaaf!

Карнавалът „Фашинг”  се провежда преди Великите пости и продължава от ноември до март . Идеята е да се прогонят злите демони, хората да се отърсят от страстите си и да се подготвят за Великденското пречистване. През този период всички се маскират, дегизират се с различни костюми и се забавляват с много игри, закачки и гримаси.

Осмокласниците от немските паралелки на ЕГ „Христо Ботев” отбелязаха традиционния немски карнавал с щуро весело парти, а актовата зала на училището и тази година се превърна в арена на различни приказни герои, политици, актьори и принцеси. Най- малките възпитаници на гимназията отново показаха креативност, изобретателност и увереност в изработването на костюмите за карнавала.

Всеки клас бе подготвил изненада и учениците показаха своите театрални и  певчески умения, а заедно с това показаха знанията си по немски език. Учениците с интерес се подготвяха за празника, а техните учители се включиха активно в организацията, като ги съветваха при избора на костюми и изненади. Ученици и учители се забавляваха и пяха заедно. Организирани бяха и игри като „Музикален стол”, „Рисуване със затворени очи”, „Балони” и „Лимбо”.

Най- вълнуващият момент бе обявяването на победителите за „Най-оригинален костюм”. За поредна година традицията бе спазена, а празникът бе незабравим и донесе веселие и положителни емоции както на учениците, така и на техните учители.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини