Мъж се скара с жена си и запали жилището им

37-годишният Сербест О. получи осъдителна присъда. На 06 август 2017 г. в с. О., общ. Кърджали, мъжът запалил умишлено апартамент и имущество на значителна стойност. Магистратите са му наложили наказание „лишаване от свобода“, като той отива зад решетките 12 месеца при първоначален „общ“ режим.

По делото е установено, че три дни преди деянието Сербест О. се скарал със жената, с която живеел на съпружески начала и отишъл да живее в жилище, закупено от двамата в селото.

На 06 август 2017 г. той бил сам в апартамента, употребил алкохол и запалил възглавница в хола. Оставил я върху дървената секция. След това запалил дивана и се обадил на жена си, за да й каже какво е направил. Тъй като пожарът започнал да се разраства бързо, напуснал жилището и оставил ключа за него на съседите.

Изпратените на адреса пожарни автомобили изгасили огнената стихия. Установено е, че нанесените имуществени щети са за общо 21 000 лева. Присъдата е влязла в сила и предстои изпълнението й. Горепосоченото деяние е било извършено в изпитателния срок по предходна условна присъда на Сербест О. За ползване на неистински диплом за средно образование пред служители на МВР.

fakti.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини