Екип от Бурса снима филм за битието на хората в Боровица

Екип на турския частен телевизионен канал „Лайн" от Бурса снима документален филм за живота на обикновените хора в община Ардино. Лентата ще бъде показана в популярното предаване „Близките ни роднини в далечината".

Продуцентът и режисьорът на предаването Сезгин Ерен и водещата Хафизе Ерен бяха днес  Боровица. Бяха заснети разнообразни кадри от ежедневието на обикновения гражданин. Кметът на селото Айсел Мехмед даде интервю, което ще се излъчи в рамките на предаването. Преди това екипът от Бурса засне кадри в Горно Прахово и Млечино.

„Целта ни е да покажем по телевизионния екран бита и културата на Балканите, защото във всички краища на света живеят балкански изселници. По този начин те се доближават и виждат отдалеч своя роден край", заяви Сезгин Ерен. Той уточни, че досега са заснети кадри от различни населени места в общините Крумовград, Момчилград и Джебел.

Популярното предаване се осъществява с финансовата помощ на кмета на бурсенската община Османгази Мустафа Дюндар, чиито корени са от Крумовградско. Община Османгази е най–голямата от трите общини на тримилионна Бурса. В нея живеят над 1 милион души, от тях над 200 хиляди са изселници от Балканите и България.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини