По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 37-годишен мъж за палеж

По обвинителен акт на  Районна прокуратура-Кърджали е осъден Сербест О., на 37 г.,  за това, че на 06.08.2017 г. в с. О., общ. Кърджали, е запалил сграда – апартамент и имущество на значителна стойност – престъпление по чл. 330, ал. 1 Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил  наказание  „лишаване от свобода“  за срок от 12 месеца “лишаване от свобода” при първоначален „общ“ режим.

По делото е установено, че три дни преди деянието Сербест О. се скарал със жената, с която живеел на съпружески начала  и отишъл да живее в жилище, закупено от двамата в с. О., общ. Кърджали. На 06.08.2017 г. той бил сам в апартамента, употребил алкохол и запалил възглавница в хола. Оставил я върху дървената секция. След това запалил дивана и се обадил на жена си, за да й каже какво е направил. Тъй като пожарът започнал да се разраства бързо, напуснал жилището и оставил ключа за него на съседите. Изпратените на адреса пожарни автомобили изгасили пожара. Установено е, че нанесените имуществени щети са за общо 21 000 лева. Присъдата е влязла в сила и предстои изпълнението й.

Горепосоченото деяние е било извършено в изпитателния срок по предходна условна присъда на Сербест О. за извършено документно престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – ползване на неистински диплом за средно образование пред служители на МВР. През 2016 г. съдът му е наложил наказание  от шест месеца „лишаване от свобода“ условно с тригодишен изпитателен срок. Тази присъда ще се изпълни при първоначален „общ“ режим и ще се търпи отделно.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини