Футболна „Арда“ вече с фен клуб, върли фенове подкрепят тима

Футболен клуб „Арда ” /Кърджали/ вече има регистриран фен клуб. Инициатор и учредител е Тодор Николов. Регистрацията е излязла през миналата седмица. Фен клубът е сдружение за обществено-полезна дейност. Основната му цел е подкрепа на Футболен клуб „Арда”   за завръщането му в професионалния футбол още през следващото първенство – първо  в „Б” група, а защо не след това и в  „А” група, което една отдавнашна мечта на запалянковците  в Кърджали.

Искаме да върнем публиката на стадиона, да има повече емоции, които дълги години липсваха, футболът да обедини  хората. За радост,  това се наблюдава от есента на миналата година, откакто клубът беше поет от професионални треньори и професионални попълнения, казва Тодор Николов.

Друга цел на фен-клуба е да не се допускат хулигански прояви по трибуните, да се пази обновената база на стадион „Дружба”. Фен клубът ще организира посещения на мачове при гостуване на отбора.

Основатели на клуба са още Пенчо Банков, Живко Тенев, Данчо Георгиев и Коста Келфанов.  Председател на Управителния съвет на Фен-клуба е Тодор Николов. В него влизат още Станко Калоянов и Стоян Лефакиев.

Тодор Николов е добре познат сред спортната общественост в Кърджали. През 80-те години на миналия век е бил вратар на юношеския футболен отбор на „Арда” /старша възраст/.  Той е бивш мениджър и помощник-треньор на Боксов клуб „Арда бокс” и настоящ президент на Спортен клуб по кик бокс „Ардон 2013”. Основател е и на Клуб за антистрес упражнения за хора с наднормено тегло и такива, които искат да си подобрят фигурата. Заниманията се провеждат в понеделник и сряда във Военния клуб.

Тодор Николов не очаква спад в играта на „Арда” през пролетния полусезон, а напротив – очаква по-качествена игра под професионалното ръководство на клуба. Оптимист е, че от есента „Арда” ще играе в „Б” професионална футболна група.  За това момчетата ще имат  мощната подкрепа на фен-клуба.

Предстои среща на Управителния съвет на фен-клуба с ръководството на Футболен клуб „Арда”. През следващата седмица Тодор Николов ще обяви на пресконференция по-подробно целите и задачите на Фен-клуба.

Валери НЕДЯЛКОВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини