Ротарианци се събират на голям балкански форум, домакин е Одрин

Ротарианци се събират на голям балкански форум на 10 март в Одрин. Той е под наслов „Ротари за мир на Балканите” и в него ще се включат ротарианци от България, Турция и Гърция. Това съобщи за Кърджали бг вести президентът на Ротари клуб-Кърджали Бахар Палова. Тя припомни, че за първи път тристранната среща се организира през 2000 г.по време на мандата на пастпрезидента Станислав Луков. Тогава ротарианците от Кърджали  Васил Байданов и Садула Хаджиев активно работят по организацията. Във форума се включват клубове от поречието на трите реки Марица,Тунджа и Арда.За средище е избран Одрин,където се сливат трите реки и си граничат трите държави.

 Ротарианците от Кърджали се гордеят, че един от най-големите форуми се е състоял в  нашия град. Петата поред среща се провежда през 2005 г.край Арда и е свързана с възстановяването на паметника на Орфей и монтирането му над града. Идват много дистрикт- гуверньори, припомня Бахар Палова.

Ротарианци от Кърджали споделят, че гръцките им приятели искрено ни завиждат за монумента.

Тази година поредната среща е отново в Одрин. Поканата е отправена от Ротари клуб Одрин. От България присъствие ще има освен от Ротари клуб-Кърджали и от клубовете от Бургас,Пловдив,Ямбол и Хасково.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    13:52, 6 мар 2018
    Каква полза от възстановяването Ние като народ нямаме традицията да съхраняваме ламетницитеси които са символ на историята Паметници строени преди 1944 г бяха унищожени от Червените След 1989 г СИНИТЕ ИДИОТИ унищожиха паметниците строени от Червените По тази логика строящото се СЕГА ще бъде унищожено в БЪДЕЩЕ Така че ПРЕТОРИАНЦИТЕ по добле да си пият ракийката и да замезват отколкото да се ТРУДЯТ с ПАМЕТНИЦИ

Още новини

Последни новини