Седем от най-безумните човешки рекорди

Хората постоянно се стремят да поставят рекорди, за да надминат себе си и другите. Някои рекорди са лични и незабележими за останалите. С тях превъзмогваме себе си и поставяме нов таван на възможностите си. Други рекорди са за да привличат внимание и да носят слава, макар тя понякога да е глупава, смешна и мимолетна.

Ето някои от най-невероятните и безумни човешки рекорди от последните години.

Най-много пчели върху човешко тяло

Тази мания датира от 19 век. Последният рекордьор е китаеца Руан Лианминг. Върху неговото тяло накацали над половин милион пчели - 637 000. Сред тях 60 пчели майки. Общото добавено тегло на тялото на Лианминг било 63.5 килограма. По време на подобни изпълнения, смелчаците получават множество ужилвания.

Най-много смачкани ябълки с бицепс за 1 минута

Предишният рекорд бе поставен от американката Линзи Линдберг през 2014 година в САЩ. Тя успя да смачка 10 ябълки за минута. Новият рекордьор е австралиецът Дрю Митчел, който през 2016-та година я надмина с 4 ябълки Той смачка общо 14 ябълки за минута.

Жонглиране с бензинова резачка, топка и монета

Целта на рекорда била да се жонглира с три предмета с максимална разлика в теглото.

Този рекорд е поставен от руснака от Екатеринбург Тимофей Бочерин през 2016 година в Русия. Той успял да жонглира едновременно с работеща бензинова резачка (4.2 кг), малка топка (112 гр.) и монета (6 гр.) Подобни изпълнения са правени и от други хора по света.

Най-дълго, високо и стръмно ходене по въже в планината

Швейцарецът Фреди Нок е поставил множество рекорди свързани с екстремно ходене по въже. През 2011 година Нок покори Цугшпитце, най-високия връх в Германия,  по въжето на кабинковия лифт.

През 2015 г. подобри рекорда за високопланинско ходене по въже на височина  3 532 метра.

Плуване под вода в заледено езеро

През 2013 година датчанинът Стиг Северинсен постави рекорд за най-дългото плуване под лед, изминавайки почти 76.2 метра от влизането си във водата до изплуването за минута и половина – и само с едно вдишване.

През 2015 година подобен рекорд за жените постави и финландката Йохана Нордблъд, която преплува 50 метра под леда.

Най-висок скок без парашут

През 2016 година 42-годишният американец Люк Айкинс скочи от 7600 метра височина без парашут. След две минутно свободно падане той уцели спасителната мрежа с размер 30 на 30 метра. Тя бе опъната между строителни кранове на височина на 20-етажна сграда.[скок без парашут]Най много скъсани писма

Рекордът е от 1972 година, но е уникален по своята същност.

Испанецът Габриел Марч Грандос, който работел като пощальон в Палма де Майорка, унищожил 42 768 писма за две години.

Просто го мързяло да ги доставя до получателите им. След като е разкрит и осъден, името му се свързва с още един рекорд – за най-дълга присъда в обвинителния акт.

Според испанските закони унищожаването на държавни документи се наказва с 9 години затвор. И той получава толкова... за всяко скъсано писмо. Общата му присъда в обвинителния иск се равнява на 384 912 години. За негово щастие присъдата в обвинителния акт бива намалена на 14 години по време на делото.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини