Гинка Върбакова лети за Чехия

Гинка Върбакова заминава за Чехия още днес. Това заяви самата тя пред медиите тази сутрин, след като приключи разговорът между нея и премиера Бойко Борисов. Върбакова беше поканена в Министерски съвет на среща от министър-председателят, за да даде разяснения по сделката за ЧЕЗ.

„Обсъдихме обстановката за нашата сделка и притесненията, които има по нея.”, обяви след срещата купувачът на активите на ЧЕЗ Гинка Върбакова и добави :„Заминавам за Чехия като представител на моите компании, за да запозная продавача със създалата се обстановка. Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и компанията, която ще придобием. Аз нямам нищо против държавата да придобие активите или да участва в сделката, ако това ще успокои крайните потребители. Но това не може да стане без съгласието на продавача“, коментира още пред медиите собственикът на „Инерком“.

Финансовият министър Владислав Горанов обяви желанието на България да участва в сделката и добави, че има различни финансови механизми, държавата да се включи в сделката за ЧЕЗ.

Финансирането е публично и то ще стане ясно, увери Гинка Върбакова и допълни, че категорично няма участие на български банки във финансирането.

haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини