Мартенички с кауза в Хасково

Търговците от пазара за мартеници в Хасково се включиха в Благотворителния базар „Мартеничка с кауза“.  Производителите и продавачите на мартеници подариха стотици традиционни, ръчно изработени и детски мартеници с любими герои за Базара, който ще бъде подреден  в Областна администрация Хасково.

„Не искаме да се афишираме. Събрахме спонтанно мартеници от почти всички колеги и решихме без колебание, че трябва да ги дарим за децата с онкологични заболявания“, сподели една от жените, която изработва ръчно мартеници, играчки и декорации. Тя обясни, че са научили за Базара от страницата на Областна администрация Хасково в социалната мрежа и са решили да направят дарението.

„Мартеничка с кауза” е мотото на благотворителен базар за мартеници, който се организира от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково и се осъществява с подкрепата на Областния управител Станислав Дечев.

Базарът ще продължи от 28 февруари до 3 март. Откриването е утре от 11 часа във фоайето на Областна администрация Хасково. Инициативата е част от Национален конкурс „Мартеничка с кауза“ на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, част от проекта „Култура за всички деца“.

Мартениците ще подарят надежда, здраве и топлина на деца с онкологични заболявания.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    3 0
    17:39, 27 фев 2018
    Делян Добрев ако дари само ЕДИН месечен рушвет,ще съберет пари за 3 млн. мартеници.Но няма да стане.
Последни новини