Бизнесмени от Маниса проявяват интерес за инвестиции у нас

В рамките на посещението си в община Маниса, РТурция заместник кметът на община Кърджали  Мюмюн Али се срещна с представители на индустриалците в града, чиито корени са от България.
Един от нашите изселници,  развиващи успешен бизнес е  Али Онур, родом от с. Кьосево.Той има фабрика за асансьори, в която работят над сто души и реализира продукцията  в цял свят. Произведени в  „Онур асансьор“ съоръжения са монтирани в резиденциите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на  германския канцлер Ангела Меркел, стана ясно по време на срещата.
М.Али се срещна и с Мустафа Кадер, чиито корени са от област Кърджали. Той е собственик на частни училища в Маниса, в които се обучават над 600 ученици и председател на сдружението на изселниците от България в Маниса.
По време на срещите с бизнесмените те проявиха интерес към инвестиции в България и  изразиха надежда, че подписването на договор  за побратимяване между Кърджали и Маниса ще ускори процеса на сътрудничество.
Зам.кметът Мюмюн Али проведе срещи и с председателя на организацията на изселниците от Балканите в Маниса Мурат Йенигюн.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини