Танцьорите от „Гранд“ Марин и Диляна на фестивал в Атина и лагер с топ треньори

    Състезатели и треньор на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ заминават днес за Атина, където през уикенда ще вземат участие в 3-то издание на Athens Dance Festival.

    Всяка година организаторите правят всичко възможно да вдигнат нивото на турнира и тази година не е изключение - танцови двойки от цяла Европа, сред които водещи школи от Англия, Русия, Италия, Полша, Германия, Украйна. Съдийската комисия включва топ съдии и треньори, сред които европейски шампиони за професионалисти.

    „Гранд“ ще бъде представен от Марин Мартинов и Диляна Димитрова. Това за тях ще бъде първото състезание за 2018 г., като от началото на годината те вече са във възрастовата група на „юноши старша възраст до 15 години“.

    „Това ще бъде и първото им състезание с обновени хореографии в латинската програма, след като в края на миналата година двойката премина в по-високия състезателен клас “ В “ и вече ще се състезава само в Open категориите на всички турнири“, поясни единият от треньорите им Николай Манолов. Той ще бъде част от съдийския панел на състезанието. Организаторите спазват традицията редом с турнира да се проведе и тренировъчен лагер с водещи специалисти. Сред най-изявените имена тази година са Сергей Сурков от Полша, Майкъл Стилианос от Великобритания, Джери Абрате от Италия, които съдийстват на най-големите състезания в света и тренират много световни топ двойки.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини