100 клиента платиха задълженията си с банкови карти в офиса на НАП в Смолян

До момента 100 данъкоплатци са си платили задълженията чрез инсталираните ПОС терминали на работните места в салона за обслужване в офиса на НАП в Смолян, като постъпилите суми са над 25 хил. лв.

Освен, че са безплатни, другото предимство на картовите преводи е че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

Към момента безплатните преводи са достъпни за притежателите на банкови карти Мastercard Maestro като и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

На 2 април изтича срокът за подаване на фирмените декларации, тъй като 31 март е в събота. Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г., се подават единствено по електронен път /чрез интернет с електронен подпис/. От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини