Започва тазгодишната дарителска кампания „Великден за всеки!”,отворете сърцата си

          Общественият посредник на Община  Кърджали Расим Муса и председателят на ОС на БЧК доц.д.м.н.д-р Тодор Черкезов се обръщат към всички жители на града и областта да подкрепят благотворителната кампания на националния омбудсман Мая Манолова под надслов „Великден за всеки”. Това е третото издание на кампанията, протичаща под мотото „Дари празник на баба и дядо”. Насочена е към подпомагане на възрастните хора, нашите майки и бащи, които остават извън определения регламент от правителството за получаване на великденски надбавки.

  Обръщаме се към вас с молба да проявите щедрост и съпричастност, като подкрепите тазгодишното издание на кампанията. Събраните парични средства ще се обърнат във ваучери за храна, всеки от които на стойност 20 лева. С тях ще може да се пазарува от 5000 магазина в цялата страна,включително и от веригите „BILLA”, „LIDL” и „ KAUFLAND”. Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. Те ще бъдат качени на сайта на националния омбудсман. При даряване на парични суми, може да попълните в платежното за коя точно община дарявате,подчертават Расим Муса и доц.д.м.н.д-р Тодор Черкезов..

 Тази година кампанията „Великден за всеки-дари празник на баба и дядо” набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита за целите на кампанията , като титуляр е Български червен кръст/БЧК/

  IBAN:BG53UNCR70001522802795

  Банков код :UNCRBGSF

  Или със SMS 1255-на стойност 1 лев,освободен от ДДС

  Чрез оnline дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - WWW.redcross.bg.

    Общественият посредник Расим Муса  и председателят на ОС на БЧК доц.д.м.н.д-р Тодор Черкезов призовават производителите на хранителни продукти от областта също да направят дарения. Припомнят, че от 1 януари 2017 г. след кампания на омбудсмана Мая Манолова, ДДС върху дарените храни с изтичащ срок на годност отпадна. За нуждата на кампанията Българската агенция по безопасност на храните предоставя своите складови помещения на територията на цяла България.

Това съобщиха от офиса на Обществения посредник Расим Муса.                         

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини