Услугите по проект „Грижа за независим живот“ в община Кърджали се предоставят вече 17 месеца

Изображение 1 от 4

    Община Кърджали вече седемнадесет месеца успешно реализира проект „Грижа за независим живот“ с Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2. 002-0274-С01, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2. 002 „Независим живот“, Приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

    Проектът се осъществява успешно на територията на цялата община.

    Успешно се реализира основната цел на проекта: Подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни, на хора с увреждания и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.

    Всички дейности и предоставяните услуги са пряко насочени към подобряване качеството на живот на хора с увреждания в т. ч и деца на техните семейства, и хора над 65-годишна възраст с ограничения или невъзможност за самообслужванe.

    Социалните услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“ се предоставят чрез създаденият Център за предоставяне на почасови услуги в общността и домашна среда. Центърът се намира на адрес: бул. България 74, сграда на бивш Окръжен съвет, етаж 3, стая 306.

    От началото на предоставянето им до сега, от услугите „Личен асистент“ „Социален асистент“ и „Домашен помощник“ са се възползвали 132 лица. Всички услуги се предоставят по предварително изготвени с участието на потребителите планове, които се актуализират на шестмесечие, както и при настъпила промяна в обстоятелствата. Ежемесечно се извършва и мониторинг на качеството на предоставяните услуги чрез посещения в домовете на потребителите.

    ***

    Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини