Гвардейци посетиха Ерай от Дневен център „Надежда“, той изпя химна в чест на Апостола

Изображение 1 от 3

    Гвардейци от Езиковата гимназия, заедно със своя ръководител Димитър Кондиков посетиха своя приятел Ерай от Дневен център „Надежда“, за да споделят  с него честването на 145-тата годишнина от саможертвата на Апостола на българската свобода Васил Левски. Ерай от своя страна изпя химна,  наложил гвардейски калпак и вдигнал сабя за почест.

    Гвардейците буквално упражняват шефство над петнадесетгодишният Ерай, който е техен приятел от години. Те го навестяват в Дневен център „Надежда“, канят го на репетициите си. Дори бяха му поверили знамето си по време на тържество в с. Пчеларово.

    Ерай познава поименно много от тях. Той с радост прегръща старите си приятели Виктор и Мишо. Запозна се с Валерия. Те донесоха в центъра шоколад за своя приятел и бонбони за другите деца от центъра.

    От „Надежда“ разказаха, че Ерай непрекъснато говори за гвардейците. Той иска да е част от отряда и да носи униформа. Може да чете и следи всичко за тях. Гледа и телевизионни репортажи. Приятел им е във „Фейсбук“.

    Мечтата на Ерай е да присъства на спектакъла на гвардейците на Трети март. Тогава ще бъде представен танц със знамена по марша „Славянка“. Ерай разчита, че ще може да дава тон на гвардейците и репетира команди „За почест“ и „Шапки долу“.

    Дойдохме да вдъхнем надежда на Ерай в деня посветен на Апостола, каза за Кърджали бг вести ръководителят на гвардейския отряд Димитър Кондиков. Той смята, че благодарение на своите приятели гвардейци Ерай ще има волята, вярата и упоритостта на Васил Левски.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини