Неповторим успех! Злато за Кърджали в свободната борба при мъжете след 30 години

Неповторим успех! След 30 години Кърджалийска област има свой републикански шампион по свободна борба при мъжете. На най-високата стълбичка се изкачи Байрам Шабан от клуба по борба „Стремци“. На финала той победи безапелационно възпитаникът на легендата Станка Златева от едноименния клуб. Байрам Шабан е на 22 години и в момента е треньор на юношите на клуба в Стремци. Той се състезава в категория до 61 кг.

Златото бе завоювано на Държавното лично първенство по свободна борба в Сливен, провело се от 16 до 18 февруари. На него присъства почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Иванов.

За Кърджали бг вести президентът на „Крепост“ Велиятин Вели сподели, че  клубът има още един класен състезател при мъжете. Това е Мехмед Мустафа. Той се състезава в категория до 65 кг. И се е класирал шести. Само недостатъчните тренировки са попречили на младия борец да влезе в призовата тройка.

Велиятин Вели получи правото да бъде до почетната стълбичка и да награди лично своя възпитаник.

Това е втори златен медал за „Крепост“ през тази година. Злато завоюва на държавното лично първенство при юношите Джан Бекир.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини